Het café

Noilly Prat

Helfrich (10/13/07 om 21:25:42):

Noilly Prat is een van de weinige grote merken in vermout-achtige dranken die nog naar wijn en planten smaken, en niet naar klein chemisch afval. Drink dus Noilly Prat.

 

Helfrich (10/13/07 om 21:28:00):

Welke gevaarlijke gek heeft de hedendaagse droge Martini uitgevonden? Helemaal gek zal hij toch niet zijn. Die troep verkoopt.

 

Helfrich (10/13/07 om 21:30:54):

Het volk drinkt werkelijk alles. Zolang het maar slecht is. Liever nog zoet en slecht. Of slecht en niet kankerverwekkend. Of slecht en goedkoop.

 

Helfrich (10/13/07 om 21:31:47):

De democratisering van de smaak. De emancipatie van de wansmaak.

 

Helfrich (10/13/07 om 21:32:46):

Of slecht en duur. Dan heb je namelijk: da real shit.

 

Helfrich (10/13/07 om 21:41:34):

Of slecht en hallucinogeen.

 

Helfrich (10/13/07 om 21:42:36):

Hallucinerend, bedoel ik natuurlijk -- malle jongen die ik er ben.

 

Zenzero (10/13/07 om 22:47:18):

Aldus onze, in monoloog verzonken (en bezopen) vriend Helfrich.

 

Zenzero (10/13/07 om 22:52:38):

Helfrich schreef:

Hallucinerend, bedoel ik natuurlijk -- malle jongen die ik er ben.


Zou 't viraal zijn die dyslexie en van spelfouten doordrenkte posts van mij, vraag ik mij af.

Ik vraag 't me af

 

Helfrich (10/14/07 om 10:25:44):

Ai, heb ik een spelfout gemaakt?

 

Zenzero (10/14/07 om 11:55:56):

Ik ben daar toch vele malen beter in, dus geef het maar op.

 

Bop (10/16/07 om 10:28:25):

Een buurman van me, een behoorlijk amateur-kok (naar eigen zeggen), raadde me Noilly Prat aan als kookvocht in een vispapillot. Zelfs zijn kinderen lusten het, beweert hij.
Je vindt Noilly Prat inderdaad vaak als ingrediënt bij visgerechten.

Heb het zelf nog nooit geproefd, om eerlijk te zijn.

 

Zenzero (10/16/07 om 17:06:14):

Vlees of vis aanzetsel dat na het bakken of braden in de pan achterblijft, deglaceren met Noilly Prat,
kan ik ook wel aanbevelen.

Maar ook bij de bereiding van kreeft, bijvoorbeeld.

 

radioflux (10/20/07 om 18:19:35):

Een vriend heeft mij ooit eens zover gekregen een fles Martini Bianco in huis te halen.

Die vriend heb ik daarna niet meer gezien. De Martini is een jaar later door de gootsteen gegaan.

Het verschil met Noilly Prat is hemelsbreed. Dat spul is drinkbaar! Sterker nog, het is zelfs erg lekker.

Verbazingwekkend dat een jaar rijping in eikenhouten vaten, buiten in wind en weder, inderdaad deel uitmaakt van het industriële productieproces.

Ten dode opgeschreven natuurlijk, want de klimaatverandering zal ook hier zijn invloed doen gelden. Drink dus Noilly Prat, zolang het nog kan.



De citroen is beslist niet nodig, maar [s]daar ga je van hallucineren[/s] geeft er een iets meer eh, citroenig smaakje aan.

 

Het café